Parkbos het Koepelbosch

Maak heerlijke wandelingen in het prachtige Koepelbosch achter het restaurant

Het Koepelbosch, het grootste parkbos in de buurt van Oldeberkoop, ligt pal achter het restaurant. Voorafgaand aan of na een heerlijke lunch in het restaurant is het prachtig wandelen in het bos. Het Koepelbosch is rond 1825 aangelegd in opdracht van toenmalig grietman J. A. Willinge. Het parkbos is aangeschaft door Staatsbosbeheer die in het bos in samenwerking met vrijwilligers uit het dorp beheert.

Heerlijk wandelen

Naast het restaurant bevindt zich een prachtig groot hertenkamp waar ook een ingang naar het bos is te vinden. In het hertenkamp zie je damherten, geitjes en diverse soorten kippen vrij rondlopen. Achter het hertenkamp is een speelbos met diverse leuke speeltoestellen voor de kinderen. Waaronder een echte pomp waarmee je water door holle boomstammen kunt laten stromen. In het Koepelbosch zijn diverse wandelpaden te ontdekken, die je langs diverse fraaie plekken voeren. Waaronder een heerlijk rustig eiland met een fraai kunstwerk en diverse bankjes. Hier kom je echt tot rust en kun je prachtige foto’s maken van de in de vijver weerspiegelende bomen.

Staatsbosbeheer en de dorpsbewoners

Het Koepelbosch is in de periode van 2013 tot 2015 door Staatsbosbeheer opgeknapt. Dit met enorm veel hulp van dorpsbewoners en vrijwilligers. Er is geprobeerd het bos zoveel mogelijk in de oorpronkelijke stijl te houden. Het Reigerbos, het meest zuidelijke deel van het bos, heeft een meer natuurlijke uitstraling. Vanuit het Reigerbos kun je van een prachtig uitzicht op het beekdal van de Lende genieten. Dit beekdal is De Batten genoemd.

En na het ravotten, genieten en wandelen? Dan is het tijd voor een heerlijke lunch, een diner, een drankje of een súperlekker ijsje in Restaurant ’t Koepelbos!

Iedere dag open

Restaurant 't Koepelbos is iedere dag vanaf 10:00 uur geopend!

Het Koepelbosch

Achter het restaurant ligt het prachtige parkbos Het Koepelbosch. Voor vele uren wandelplezier!

Hertenkamp

Naast het restaurant vind je een drukbezocht hertenkamp. Met damherten, geitjes, eenden en kippen.

Speelbos

Achter het hertenkamp is een superleuk speelbos. Heb jij die prachtige waterpomp met beekloop al gezien?

Mindervaliden

Het restaurant, snackbar, ijssalon, toiletten en terrassen zijn prima bereikbaar voor iedereen.

Afhalen

Snacks bestellen en afhalen in de snackbar? Wij zorgen ervoor dat je bestelling voor je klaar staat!