Restaurant ‘t Koepelbos

Hoe is Restaurant 't Koepelbos ontstaan?

Restaurant, snackbar en ijssalon ‘t Koepelbos in Oldeberkoop gaat al een tijdje mee. Overigens niet precies in de huidige vorm. Al in 1966 verkocht Hennie Bosma, de vader van vorige eigenaar Henk Bosma, op diverse locaties in en rondom Oldeberkoop vanille en aardbeien schepijs. De rotonde waarnaast het huidige restaurant is gevestigd was in 1966 nog een kruispunt en één van de betere locaties om het ijs te verkopen. De mensen wisten Hennie toen al uitstekend te vinden.

Snackbar Bosma 't Koepelbos

Toentertijd was er al het idee om iets met snacks te gaan doen…, vanaf 1975 kwam er een mobiele snackwagen met de naam Snackbar Bosma Noordwolde in bedrijf, Henk kwam toen in loondienst bij zijn vader. Henk en zijn snackwagen waren ook weer te vinden op de locatie naast het kruispunt bij Oldeberkoop. Totdat er een fietspad werd aangelegd naar Noordwolde. De locatie waar de snackwagen vanaf dat moment was te vinden was de parkeerplaats van parkbos Het Koepelbosch. Vanaf toen ging het snel. De snacks waren in trek bij Oldeberkopers, maar ook bij voorbijgangers, fietsers en bezoekers van de eendenvijver en het nabijgelegen hertenkamp. De mobiele snackwagen werd al snel een houten kiosk en de naam werd veranderd naar Snackbar Bosma ‘t Koepelbos.

Het restaurant werd snel groter

In 1982 nam Henk ‘t Koepelbos over en werd een vergunning verkregen voor het bouwen van een nieuw gebouw. Na verbouwingen en uitbreidingen in 1995 en 2000 en na de aanleg van een groot terras in 2009 kreeg ‘t Koepelbos de vorm en uitstraling zoals deze ook nu nog is. Het is uiteindelijk een groot restaurant geworden met binnen en buiten maar liefst 250 zitplaatsen. In 2018 heeft Henk het restaurant verkocht aan de drie broers Arjen, Jelmer en Jan de Groot van wie Jan de dagelijkse leiding over het restaurant heeft.

Restaurant, snackbar en ijssalon

‘t Koepelbos in Oldeberkoop is onder te verdelen in een restaurant, een snackbar en een ijssalon. Het restaurant heeft een ruim terras met een prachtig uitzicht over een wilde-bloemenweide en parkbos het Koepelbosch. De snackbar heeft een eigen terras met comfortabele picknickbanken waar je van een heerlijk patatje of andere snack kunt genieten. Naast de snackbar vind je de Toscana Piccolo ijssalon met het beroemde verse Italiaanse ijs van de Toscana ijsmakerij uit Emmen.

Het Koepelbosch, hertenkamp en speelbos

Het restaurant heeft veel eigen, gratis parkeerruimte en is 7 dagen per week geopend. In het prachtige parkbos Het Koepelbosch achter het restaurant kun je uren wandelen, naast het restaurant is een groot hertenkamp te vinden en achter het hertenkamp is een superleuk speelbos met diverse speeltoestellen. En een ingenieuze waterpomp waarmee je naar hartenlust kunt spelen.

Het menu

In het restaurant kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment warme en koude dranken, heerlijke lunchgerechten zoals huisgemaakte soepen, een populair 12-uurtje, uitsmijters en kleine plates. Daarnaast vind je een ruime keus in dinergerechten. Denk aan uitgebreide vlees- en visgerechten, diverse Oosterse gerechten en frisse salades. En een ‘Koepelbox’ voor de kids. En heb je speciale wensen? Neem gerust contact met ons op. Samen gaan we kijken wat er mogelijk is!

Iedere dag open

Restaurant 't Koepelbos is iedere dag vanaf 10:00 uur geopend!

Het Koepelbosch

Achter het restaurant ligt het prachtige parkbos Het Koepelbosch. Voor vele uren wandelplezier!

Hertenkamp

Naast het restaurant vind je een drukbezocht hertenkamp. Met damherten, geitjes, eenden en kippen.

Speelbos

Achter het hertenkamp is een superleuk speelbos. Heb jij die prachtige waterpomp met beekloop al gezien?

Mindervaliden

Het restaurant, snackbar, ijssalon, toiletten en terrassen zijn prima bereikbaar voor iedereen.

Afhalen

Snacks bestellen en afhalen in de snackbar? Wij zorgen ervoor dat je bestelling voor je klaar staat!